Søgning efter dimension
Dæk Seiberling bil

Dæk Seiberling

Seiberling Rubber Company var en amerikansk dækproducent. I 1898 købte Frank A. Seiberling en gammel sugerørsfabrik i Akron, Ohio og grundlagde Goodyear Tire & Rubber Company (opkaldt efter Charles Goodyear, opfinderen af vulkaniseret gummi). Han var præsident for virksomheden i 15 år, hvorefter den i 1921 blev refinansieret og omorganiseret. Frank Seiberling og hans bror Charles trak sig tilbage og grundlagde et gummi- og dækfirma med deres eget navn.

Seiberling Rubber Company blev grundlagt i 1921 i Barberton, Ohio. På bare seks år gik Seiberling fra en 330. til en 7. plads i dækindustrien. Under 2. verdenskrig leverede Seiberling dæk til tungt artilleri. Seiberling stod også bag opfindelsen af savtandede slidbaner og ventilationsåbninger i dæk.

I Seiberling Tyres reklamer i 1940'erne og 50'erne gjorde mærkets slogan berømt: "Et navn, du kan stole på, når det gælder gummi".

I midten af 1960'erne lancerede Seiberling serien SuperWideSport, et dæk med et diagonale carcasser, som var beregnet til det dengang voksende marked for muskelbiler. Dækket havde en hvid sidevæg på den ene side og en rød linje på den anden, karakteristiske tegn, der var ret almindelige på dækmarkedet på det tidspunkt. Dækket opnåede et relativt godt salg på trods af konkurrenterne, der også bød gode produkter, især Polyglas fra Goodyear, Wide-Oval fra Firestone, Tiger Paw fra Uniroyal og Radial T/A fra BF Goodrich . Succesen gik ikke upåagtet hen, og i de tidlige 1970'ere monterede de tre største fabrikanter Seiberling-dæk på deres biler.

Trods den kommercielle succes og de første resultater, kunne Seiberling ikke tilpasse sig og følge markedsudviklingen, især med ankomsten af udenlandske virksomheder, som hurtigt introducerede radialdækket.

Virksomheden blev købt af Firestone Tire and Rubber Company, som derefter overgik til Bridgestone, da firmaet overtog Firestone. Seiberlings dæk sælges ikke længere på det amerikanske marked, men mærket distribueres dog stadig i visse lande. Det fremstillet på Firestones fabrikker og er beregnet til de brugere, der ønsker at styre budgettet, i udvalgte størrelser.

Dæk til bil / mellemklassebil

Sommer

Dæk til varevogn / MPV

LiveChat
Whatsapp Messenger