Søgning efter dimension

Køb SUV- eller firehjulstrækkerdæk

Hvilke SUV-, firehjulstrækker- eller crossover-dæk skal du vælge og til hvilken brug? Begrebet firehjulstrækker dækker i dag over mange typer køretøjer: SUV, crossover, offroader ... Der findes firehjulstrækkerdæk til mange specifikke anvende eakline/>

Hvilke SUV-dæk har en meget høj ydeevne?

SUV UHP-dæk ligger præcist i svingene og stabilt ved høje hastigheder, de kan køre over jord med kraftig acceleration og klare kraftige opbremsninger. Herunder finder du de mest kendte dækprofiler:

 • Michelin Latitude Sport 3
 • Continental ContiSportContact 5P SUV
 • Continental ContiCrossContact UHP
 • Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV
 • Dunlop SP Sport Maxx
 • Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV
 • Pirelli Pzero
 • Falken Azenis FK510 SUV
 • Yokohama Advan Sport V103
 • Vredestein Ultrac Vorti SUV
 • Toyo Proxes T1 Sport SUV

Hvilke SUV-landevejsdæk findes der?

SUV-landevejsdæk er alsidige dæk, som sikrer dig komfort, sikkerhed og lang levetid.

 • Bridgestone Dueler H/P Sport
 • Michelin Latitude Tour HP
 • Pirelli Scorpion Verde
 • Goodyear Efficientgrip SUV
 • Continental ContiCrossContact LX 2
 • Hankook Dynapro HP RA23
 • Kleber Krisalp HP3 SUV
 • Kumho City Venture Comfort KL33

Hvilke blandede firehjulstrækkerdæk findes der til landevejs-/offroadkørsel?

Blandede firehjulstrækkerdæk er mere modstandsdygtige over for stød og giver en bedre manøvredygtighed, samtidig med at komforten på vejen sikres.

 • Michelin Latitude Cross
 • BFGoorich Mud Terrain T/A
 • Yokohama Geolandar H/T G056
 • Linglong Crosswind M/T
 • Cooper Discoverer S/T Maxx
 • GT-Radial Adventuro A/T
 • Goodride SL369 A/T

Hvilke terrængående firehjulstrækkerdæk findes der?

De terrængående firehjulstrækkerdæk bruges specifikt til offroadkørsel og kan bruges til kørsel under de hårdeste betingelser. De har en fremragende ydeevne i mudder, ekstrem modstandsdygtighed over for stød og et optimeret greb på vejene. Eksempelvis er BFGoodrich Mud Terrain T/A KM2 særligt udviklet til ekstrem offroadkørsel

 • BFGoodrich MUD Terrain T/A KM3
 • BFGoodrich MUD Terrain T/A KM2
 • Maxxis M-9060 Mud Trepador
 • Maxxis M-8080 Mudzilla LT
 • Pirelli Scorpion MUD
 • Blackstar Mudmax FC2

De mest populære størrelser:

SUV'erne (en firehjulstrækker, der egner sig til almindelig brug) har nu været meget populære i en årrække. For at de kan yde en behagelig kørekomfort, har fabrikanterne sendt forskellige modeller på markdet med diverse karakteristika. Hvordan vælger man uden at tage fejl? Hvis du ønsker at vide alt om dæk til 4x4 og SUV'er, så er denne guide perfekt til dig.

Dæk til 4x4 og SUV'er kontra standarddæk: Hvad er forskellen?

De dæk, der monteres på en 4x4 og almindelige biler (turistvogne) er forskellige. Dækkene skal passe til disse to modellers forskellige behov. Firehjulstrækkerne og SUV'erne er store tunge biler med stor motorkraft. De kan også køre på svært tilgængelige veje. Derfor er de dæk, der fremstilles til 4x4 og SUV'er, blevet lavet, så de kan klare tungere belastning (vægt) og intenst brug. Derudover er slidbanerne dybere, hvilket betyder, at de har et fremragende vejgreb, selv under vanskelige køreforhold.

Tekniske egenskaber, anbefalet af producenterne

De første ting, du kan vide for at vælge dæk, der imødekommer dine behov, er de tekniske anbefalinger fra din bilproducent. Sidstnævnte anbefaler dimensioner og angiver et belastnings- og hastighedsindeks for bildæk til hver enkelt bil. Samt et indeks, der angiver den belastning og maksimale vægt, som dækket kan tåle.

Hvis du ikke overholder disse anbefalinger på det strengeste, risikerer du at få en bøde samt at provokere en ulykke. Det er nemt at finde disse oplysninger, enten i manualen i handskerummet eller i døren på din bil.

Informationerne står også på siden af dækket på original dækkene. Du skal kigge efter noget à la: 205/55R16 91V Tallet 205 er dækkets bredde i mm, hvilket altså er den størrelse, der egner sig perfekt til din bil. Det tal som angiver højden er her 55 (men den er angivet som en procentdel af bredden). Hvad angår indekset for belastning og hastighed, angives de henholdsvis med 91 og V. Tallet 16 er diameteren på fælgen i tommer.

Vælg dæk til firehjulstrækkere og SUV'er alt efter dine behov

Du har valget mellem

 • Vejdæk
 • 4x4 dæk til off-road
 • Kombinerede 4x4 dæk

Vejdæk, perfekt til SUV'er

De egner sig hovedsageligt til bykørsel, men også til hovedveje og motorveje. Man kan nemt indentificere dem takket være betegnelsen "H/T" (Highway Terrain), som generelt står angivet på siden af dækket. De har de samme ydeevner som de dæk, der sidder på almindelige biler (turistvogn). Det er den type dæk, man skal vælge til 4x4, destineret til vejkørsel, og til SUV'erne.

For at tilbyde den bedste ydeevne (vejgreb, bremsning, komfort) har denne dæktype en mindre fremspringende struktur, blødere sidevægge og lav rullemodstand på asfalt.

De sidder oftest på SUV'er, som er biler, der uden problemer kan køre på skovveje, men ikke på veje som er stærkt beskadiget.

Dæk til 4x4 off-road er en absolut nødvendighed til at køre off-road.

Dæk i denne kategori er udelukkende forbeholdt til firehjulstrækkere og alle former for terræner. Disse meget kraftfulde hjul har stor trækkraft, og du kan genkende dem via betegnelsen, "M/T" (Mudder/Terræn) på dækket. De har endvidere en meget stor modstandskraft. Der skal virkelig meget til, før disse dæk punkterer. Er du vant til at køre på meget stejle overflader, stenede eller mudrede spor? Så egner 4x4 off-road dæk sig perfekt til din bil.

Du vil bemærke gummihagernes store bredde, og det samme gør sig gældende for de robuste sider og de dybe profilblokke. Dækkenes struktur er forstærket via mange forskellige former og profiler i gummiet. Kombinationen af alle disse ting gør 4x4 off-road dæk til din bedste allierede, når man skal køre off-road under de bedste mulige betingelser.

Men til trods for deres store ydeevne og robusthed, er det bedst at undgå at køre bykørsel med 100 % off-road dæk. På grund af deres udformning og karakteristika har de ikke et godt vejgreb på asfalt. Dette resulterer især i et dårligere vejgreb, længere bremselængde, høj rullestøj på asfalt med mere.

Kombinerede 4x4 dæk

Disse alsidige dæk, der kan genkendes via betegnelsen, A/T (All Terrain) er et godt kompromis til off-road kørsel og vejkørsel. Passer du ikke helt ind i hverken den ene eller anden situation, beskrevet her ovenfor? Så skal du montere kombinerede dæk på din bil.

De passer perfekt til dem, der har behov for at skifte mellem bykørsel og off-road kørsel. De kan også anvendes som SUV-dæk. Dækkene larmer ikke, giver god komfort og har samtidig god trækkraft på sand, mudder og græs.

Til gengæld egner de sig ikke til at køre i svært tilgængelige områder – som du sikkert har regnet ud. Derudover har de ikke et ligeså godt vejgreb på asfalt som almindelige dæk.

Træf dit valg mellem SUV og 4x4 dæk i forhold til årstiden

Dette er en parameter, som ofte overses af bilisten, når han/hun skal vælge dæk. Det er sandt, at de traditionelle drivhjul, som 4x4'ere er udstyret med, forbedrer kørekvaliteten, men om vinteren garanterer de ikke din komfort og sikkerhed.

I lighed med andre biler, skal 4x4'ere og SUV'er udstyres med specifikke dæk til vintersæsonen. I så fald skal du vælge vinterdæk. De er lavet til at trodse og køre på snedækkede og isglatte veje. De har et godt vejgreb i kontakt med vand, sne eller frost, garanterer god sikkerhed og optimal komfort på vejen, når temperaturen er under 7°C.

Hvordan ved jeg, om jeg har valgt et vinterdæk? Uanset om modellen er off-road, kombineret eller til vejkørsel, skal du sørge for, at der på siden af dækket står betegnelsen, "M+S" (mudder og sne) samt sneflokkesymbolet, 3PMSF (snefnug omgivet af 3 bjergtoppe).

Men hvis du ikke bor i en region med al for megen sne, eller du ikke køre lange ture i bjergene, så kan du sagtens køre med helårsdæk på en SUV eller 4x4. De kan godt klare milde vintre og milde somre.

Dæk i ekstra høj kvalitet til SUV'er og 4x4 hos Daekleader.dk

Vores eksperter har sammensat et udvalg af dæk af god kvalitet fra fabrikanter såsom:

 • Michelin (Latitude Sport 3, Latitude Tour HP, Latitude Cross…)
 • Continental (ContiSportContact 5P SUV, ContiCrossContact LX 2, ContiCrossContact UHP…)
 • Goodyear (EfficientGrip SUV, Eagle F1 Asymmetric 3 SUV…)
 • Pirelli (Scorpion Verde, P Zero, Scorpion MUD)

Der findes flere store mærker til 4x4 i vores katalog, blandt andet Dunlop, Blackstar, Goodride, Yokohama, Hankook, Kleber, Kumho, Linglong, GT-Radial…

Hvis du er på udkig efter dæk til en SUV, kan du vælge en af vores vejmodeller. Her er Michelin Latitude Tour HP et godt bud. Dækket er støjfrit, økonomisk og økologisk og har et fremragende vejgreb, selvom på våde veje. Hvis du monterer denne model på din bil, er du garanteret en enestående kørekomfort, da den har "stabiligrip"-lameller, der reduceres støjgener.

Blandt de kombinerede dæk er Mud Terrain T/A BFGoodrich et godt valg for dem, der holder af at køre på alle slags veje. Men sit imponerende design og look får du ingen problemer med at køre på bløde veje eller i mudder. Dækket har et fremragende vejgreb i svære terræner, og det skuffer heller ikke på asfalten.

Hvis du ønsker dæk til alle slags terræn, vil Scorpion MUD fra Pirelli til 4x4 være et godt valg. Dets solide konstruktion vil med garanti behage dig. Dets kanter bider sig godt fast i terrænet, så man har et fremragende vejgreb på skråninger, og de gør det samtidig utrolig let at køre i sværtgående terræner. Det har stor modstandsdygtighed overfor snit, stød og flænger.

Se vores udvalg af dæk til 4x4 og SUV'er igennem for at se alt i detaljer.

Et par gode råd til hvordan du bør anvende dine dæk

Dæk til firehjulstrækkere skal installeres fire ad gangen. Du kan altså ikke nøjes med at skifte et eller to dæk og samtidig beholde de andre.

Der skal altså monteres fires ens dæk, når du skifter dæk. De skal være af samme mærke og have de samme mål, hastigheds- og belastningsindeks, slidbanemønster... Hvis du ikke respekterer denne anbefaling, fungerer transmissionen ikke korrekt. Dette favoriserer samtidigt, at man undgår skade på visse mekaniske dele, som er dyre at reparere. Afslutningsvis skal man ofte tjekke sit dæktryk (mindst en gang om måneden), så man undgår problemer med kalibrering. På denne måde kan du forlænge levetiden på dine SUV og 4x4 dæk.

Du har nu alle de nødvendige informationer til at vælge de rigtige dæk til din 4x4 eller SUV, i henhold til dine behov, i vores store katalog på Daekleader.dk.

LiveChat
Whatsapp Messenger