Søgning efter dimension

Køb dæk til varevogne (type C)

Dæk af C-typen anvendes til erhvervskøretøjer, hvor vægten ikke overstiger 3,5 ton. De er meget robuste dæk, som kan klare store belastninger. De har en lang levetid i forhold til almindelige dæ line/>

Hvorfor har nogle dæk to angivelser for belastning, f.eks.: 215/65 R16C 109/107R?

Nogle erhvervskøretøjer har fire dæk på bagakslen. I dette tilfælde henviser den første angivelse til den maksimale belastning på et enkelt ophæng, mens den anden angivelse henviser til den maksimale belastning på parvist ophæng.

Hvilke sommerdæk skal du vælge til dit erhvervskøretøj?

 • Continental ContiVanContact 100
 • Bridgestone Duravis R660
 • Pirelli Carrier
 • Michelin Agilis 51
 • Goodyear Efficientgrip Cargo
 • Hankook Vantra LT RA18
 • Yokohama BluEarth-Van RY55
 • GT-Radial Maxmiler EX
 • Landsail LSV88
 • Maxxis Vansmart MCV3+

Hvilke vinterdæk skal du vælge til dit erhvervskøretøj?

 • Hankook Winter RW06
 • Pirelli Carrier Winter
 • Bridgestone Blizzak W810
 • Goodyear Cargo Ultra Grip 2
 • Michelin Agilis 51 Snow-ICE
 • Nokian WR C3
 • GT-Radial Maxmiler WT2
 • Cooper Weathermaster VAN
 • Laufenn I-Fit Van LY-31
 • Mastersteel Winter VAN +
 • Nexen Winguard WT1
 • Delinte WD2

Hvilke helårsdæk skal du vælge til dit erhvervskøretøj?

 • Goodyear Cargo Vector 2
 • Hankook Radial RA10
 • Continental VancoFourSeason
 • General Tire Eurovan A/S 365
 • Nokian Weatherproof C
 • Apollo Altrust All Season
 • Westlake SW613
 • Nankang AW-8 All Season VAN

De mest populære størrelser:

Når det er tid til at skifte dæk på et køretøj, er det spørgsmål, alle stiller: hvordan vælger man det rigtige ? Selvfølgelig er det muligt at vælge ethvert dæk, så længe dimensionerne er korrekte. Men det er vigtigt at tage hensyn til relevante kriterier som dine kørevaner, når du køber et nyt varevognsdæk, der garanterer en sikker kørsel. Find ud af alt, hvad der er at vide om emnet dæk til varevogne i denne guide.

Hvornår skal du skifte dine varevognshjul?

I de fleste tilfælde beslutter man at skifte dæk på en varevogn, når de er slidte til det punkt, hvor køretøjet bliver ubrugeligt. Dækkenes tilstand har en direkte indflydelse på et køretøjs ydeevne. Hvis dine hjul er i dårlig stand, vil det for eksempel være svært at bremse effektivt. Så ud over uventede nedbrud som punkteringer, er slid en god nok grund til at foretage en udskiftning. Det er derfor afgørende at kontrollere regelmæssigt slidtilstanden på dit køretøjs hjul.

For at vide, om dine dæk er slidte eller ej, skal du inspicere slidindikatorerne, der findes i midten af rullebanen. Når gummi når slidindikatorernes niveau, betyder det, at dækkene skal skiftes øjeblikkeligt. Bemærk, at fra det øjeblik, hvor dybden på dit varevogns dækmønster er mindre end 1,6 mm, vil de blive betragtet som ulovlige. Denne regel gælder i alle europæiske lande.

Men det er ikke kun gummislid. Et dæk skal også skiftes når det viser tegn på revner i enderne eller på siderne. Et slidt hjul er let at bemærke. Det kræver bare lidt opmærksomhed.

Hvad er kriterierne for at vælge de bedste varevognsdæk?

Før du går videre til køb af nye dæk, skal du først kende de dimensioner, der anbefales af køretøjets designer. Hvis du ikke kender dem, kan du henvise til køretøjets brugervejledning. Hvis du ikke har adgang til manualen, kan du kontrollere dit køretøjs hjuldimensioner inde i dørkarmen, på førersiden. Men det er ikke nok til at vælge det bedste udstyr til dit køretøj. Her er nogle grundlæggende kriterier, du skal tage i betragtning.

Hvilken sæson ønsker du at købe dine dæk til?

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor der findes vinter-, sommer- eller helårsdæk? Vær opmærksom på, at vejret er en afgørende faktor ved valg af dæk til et køretøj. Varme, sne eller regn har forskellige effekter på dine hjul og din kørekomfort i samme omgang.

Hvis du kører din varevogn hele året rundt, skal du vælge All Weather udstyr. Betragtet som det rigtige kompromis mellem vinter- og sommerdæk, er helårsdækket designet med opfindsomhed for at give god vejgreb på vådt, sneet eller frostet underlag. Det er derfor operationelt hele året rundt.

Denne type rullebane sparer dig tid og også penge. Faktisk, med all-weather gummi, behøver du ikke at gå til din mekaniker for at skifte dæk ved starten af en ny sæson, hvilket repræsenterer mindre udgifter.

Da de er lavet til at køre hele året, er 4-sæsoners dæk ikke mere praktiske om vinteren end om sommeren. Deres ydeevne forbliver derfor gennemsnitlig, uanset sæsonen. Derfor er det bedre at vælge vinterdæk hvis din varevogn ofte er i brug i snevejr. Ideelt set er vinterdæk designet til at køre på en iset eller sneet vejbane, de har bredere og dybere riller, der fremmer vand- eller sneudledning øjeblikkeligt. Om vinteren er ydeevnen af denne type dæk bedre end dem af et 4-sæsoners dæk. Dette princip gælder også for sommerdæk i varme sæsoner.

Tag hensyn til dine kørevaner

Som bilist har du uden tvivl dine kørevaner. Hvis folk, der kører lange ture, har en tendens til at køre hurtigt, er det ikke tilfældet for dem, der ofte kører i byen. I det første tilfælde er det mest fornuftigt at vælge hjul, der kan garantere din sikkerhed selv når du kører hurtigt. I byen derimod, skal du vælge dæk, der har en ret fast gummi og er i stand til at sikre en nødbremse, selv på en våd bygade. Byhjul skal også kunne tilpasse sig bykørsel uden hurtigt at blive slidt. Du skal tage hensyn til disse elementer, når du beder din sælger om råd.

Køretøjets vægt: en afgørende faktor for valg af godt udstyr

Dette kriterium er meget vigtigt for chauffører af transportvarevogne. Her skal du tage hensyn til dit dæks belastningsindeks. Denne data angiver den maksimale belastning, dine hjul kan bære.

Hvis du har en let varevogn som Ford Transit Connect, der har en total tilladt vægt (PTAC) på 2501 kg, kan du vælge dæk med en belastningsindeks svarende til 100.

For større varevogne skal du vælge hjul, der har en højere belastningsindeks.

Køb af dæk online: hvilke fordele?

Køb af dæk online giver dig flere fordele. Den første er økonomisk. At købe dine dæk online giver dig mulighed for at nyde en pris, der generelt er lavere end den, fysiske butikker tilbyder. Desuden, med online køb, behøver du ikke at bevæge dig for at gå til en salgssted. Fra ethvert sted og med et par klik kan du bestille dine type C dæk på Daekleader.dk og få dem leveret til din hjemmeadresse.

En anden stor fordel ved online køb er den store variation af produkter, der er tilgængelige. Hos Daekleader.dk, er det mere end 200 dækmærker der tilbydes, fra de mest prestigefyldte som Hankook til de mindst kendte. En så stor katalog kan ikke tilbydes af en fysisk butik eller et værksted.

Desuden, ved at vælge at købe dine dæk i en online butik, kan du konsultere kundeanmeldelser der ledsager hvert produkt for bedre at guide dit valg.

Hvor skal jeg montere mine varevognsdæk?

For at montere dine type C dæk korrekt, gå til et specialiseret værksted. Professionelle vil kunne håndtere hver trin i udskiftningen af dine dæk med ekspertise.

Hvis du ikke kan komme til et reparationscenter, kan du få mekanikerne til at komme til dit hjem. For at gøre hverdagen lettere for køretøjsførere, tilbyder nogle værksteder hjemme monteringsservice. I begge tilfælde skal du i gennemsnit betale mellem 15 og 30 € pr. hjul.

Hvis du har svært ved at finde et specialiseret værksted, anbefaler vi, at du konsulterer din købsbutiks partnere. Hvis du køber online, kan salgssiden kontakte en af sine partnere for en hurtig og prisgunstig udskiftning. Det er det, Daekleader.dk tilbyder dig.

Når du køber dæk i vores butik, har du mulighed for at få dem leveret til en af vores partnergarager. En professionel (stationær eller mobil) vil kontakte dig så snart ordren ankommer, så du kan aftale en tid. Du vil få en kvalitets- og hurtig service.

Vedligeholdelsestips til at bevare dine dæk

For at bevare dine nye varevognsdæk og optimere deres levetid er regelmæssig vedligeholdelse vigtig.

For det første, sørg for at kontrollere lufttrykket regelmæssigt. Alle underoppustede eller overoppustede dæk kan forårsage trafikulykker. Det er også en faktor, der reducerer levetiden på dine dæk.

Når du pumper din slange, anbefales det at bruge nitrogen i stedet for komprimeret luft. Denne gas har den egenskab, at den bedre modstår dækopvarmning, hvilket i høj grad reducerer risikoen for sprængning.

Hvis du ønsker at parkere din varevogn i en længere periode, skal du tænke på at reducere vægten, der bæres af dækkene. Det er nok at løfte dit køretøj med en donkraft.

For at minimere dæknedbrud mest muligt, skal du foretage en kontrol, før du foretager en lang rejse (hvis du ikke er vant til det). Selvom et dæks standard levetid er 10 år, skal du begynde at foretage regelmæssige kontroller efter 5 års brug.

Husk, at valget af dæk til din varevogn ikke kun afhænger af de dimensioner, der anbefales af køretøjets producent. At finde kvalitetshjul kræver at tage hensyn til forskellige faktorer som: varevognens totalvægt, dine kørevaner og den sæson, hvor du kører mest. Så uanset hvilken type dæk du har brug for til dine lette erhvervskøretøjer, kan du stole på Daekleader.dk. Du vil være i stand til at montere billigere og høj kvalitet dæk på dine fælge.

LiveChat
Whatsapp Messenger