Søgning efter dimension

Køb sommerdæk online

På vores side finder du mere end 100 mærker og tusindvis af sommerdæk på lager til den bedste pris.

Ved du, hvornår det er tid til at skifte sommerdæk?

Så snart dækkenes hovedrilledybde er mindre end 3 mm, falder deres ydeevne, dvs. at der er manglende stabilitet på fugtig jord, et dårligere vejgreb, længere bremselængde, ringere manøvredygtighed osv.

Du finder et meget stort udvalg af sommerdæk på vores side. Vi har opdelt dem i tre serier for at lette søgningen:

 • Serien "Premium" omfatter de meget kendte producenter såsom Michelin, Continental Goodyear, Bridgestone, Pirelli osv.
 • Serien "Quality" omfatter kendte producenter, men ofte de næstbedste dæk eller fra "Premium"-producenter såsom Uniroyal, Barum, Kleber, Firestone osv.
 • Serien "Budget" omfatter asiatiske producenter eller andre dækproducenter i det lave prisinterval såsom: Ling Long, Westlake, Landsail, Hifly, Goodride osv.

Er billige dæk stadig gode?

Uanset prisen har alle dæk gennemgået de samme godkendelsestests og lever op til europæiske standarder. Billige dæk har en tilfredsstillende ydeevne ifølge fagjournalisterne og har mange gode anmeldelser fra vores kunder. Der er ingen grund til at være bange for at købe dem.

Hvor kan jeg købe billige sommerdæk?

Dækleader.dk holder øje med konkurrenterne og justerer sine priser dagligt i forhold til de laveste priser, så du får glæde af den bedste pris året rundt! Sammenlign anmeldelser og priser, læs vores vejledning til de bedste sommerdæk, og træf dit valg. Vi kan levere til en adresse efter dit valg eller til et af vores partnerværksteder. Hos Dækleader.dk kan du være sikker på at finde dine sommerdæk – og altid til den bedste pris.

Hvilke sommerdæk skal du købe til din bil?

 • Goodyear Efficientgrip Performance
 • Hankook Ventus Prime 3 K125
 • Hankook Kinergy ECO K425
 • Dunlop Sport Bluresponse
 • Michelin Energy Saver +
 • Michelin Primacy 4
 • Firestone Roadhawk
 • Kleber Dynaxer HP3
 • Uniroyal Rainsport 3
 • Falken Ziex ZE310 Ecorun
 • Vredestein Sportrac 5
 • Landsail LS388
 • Nexen N'Blue HD Plus
 • Linglong GreenMax HP010
 • Rovelo RHP-780P
 • Goodride Sport SA-37

De mest populære størrelser:

Bildækkets kvalitet og egenskaber bidrager til kørekomforten og passagersikkerheden. Det er derfor vigtigt at vælge dæk, som egner til hver enkelt sæson. Så når foråret og sommeren er over os, skal man skifte til sommerdæk, som er tilpasset de klimatiske forhold. Vil du gerne vide mere? Denne detaljerede guide giver dig en masse information om sommerdæk, så du ved alt om, hvordan du træffer det rigtige valg og anvender dem korrekt. 

Hvad er specielt ved sommerdæk?

Dækket er blevet fremstillet til at have et super godt vejgreb under de vejrforhold, man møder fra foråret til efteråret. Det er med andre ord de dæk, der sidder på bilen, når man køber en ny eller en brugt bil.

Sommerdækkets karakteristika

For at kunne genkende sommedæk samt adskille dem fra andre dæktyper, kigger man på tre hovedparametre:

 • Slidbanens struktur. Slidbanen på et sommerdæk har færre lameller, og strukturen er ikke så dyb som på et vinterdæk.
 • De anvendte materialer er anderledes end dem, man anvender til vinterdæk. De er lavet til at fungere ved temperaturer på over 7°C på både tørre og våde veje. Under 7°C mister dækket sin effektivitet.

Slidbanens struktur

Sommerdæk har færre lameller end vinterdæk. Denne struktur giver dem et bedre vejgreb, samtidig med at de har en positiv indvirkning på bremsningen.

Mindre slidbanemønster giver mere greb på vejen i tørt vejr. Husk dog, at kontrollere slidbanens dybde ved hjælpe af slidindikatoren. Risikoen for akvaplaning højnes betragteligt, hvis dækkene er slidte.

Er der en betegnelse for sommerdæk?

Dækkene på et køretøj kan have flere forskellige betegnelser. Disse kan være angivet med et piktogram med et snefnug og tre bjergtoppe, 3PMSF (vinterdæk) eller der kan stå ALL SEASON. I modsætning til andre modeller har sommerdæk imidlertid ikke nogen typisk betegnelse, der angiver, hvornår på året man skal bruge dem. Du kan finde listen over betegnelser, som der eventuelt kan stå på siden af dækket, i vores guide.

Fordelene ved sommerdæk

Sammenlignet med vinter- eller helårsdæk giver sommerdæk en bedre kørsel, når de optimale brugsbetingelser er opfyldt. Takke være sine karaktiristika kan sommerdæk:

 • Bremse bedre på en tøj vej end vinter- og helårsdag (man vinder samlet næste to meters bremselængde)
 • Yde bedre komfort, da de støjer mindre
 • Spare brændstof

Ulemperne ved sommerdæk:

Når temperaturen falder til under 7 grader, anbefales det ikke længere at anvende denne dæktype. Under disse forhold, bliver gummien hårdere og mindre fleksibel. Og vejgrebet bliver dermed dårligere. I så tilfælde, anbefales det at anvende vinter- eller helårsdæk for at garantere din sikkerhed.

Hvilken størrelse sommerdæk skal man vælge?

Hvad en du har en 4x4, almindelige personbil eller en SUV, så kan man ikke vælge hvilken som helst dækstørrelse til sin bil.

For at blive bekendt med din dækstørrelse, kan kigge i bilens manual, i døren eller ved benzindækslet. Her stå fabrikantens anbefalede størrelse angivet.

Her er et eksempel: 195/65 R15 91 T. Denne betegnelse angiver:

 • En bredde på 195 mm
 • En højde på 126,75 mm (65 % af 195 mm)
 • En fælgdiameter på 15 tommer
 • At det er et dæk af typen "Radial", sådan som næsten alle modeller sælges med i dag
 • Et belastningsindeks på 91 (hvilket betyder, at dækket maksimalt kan klare 615 kilos belastning)
 • Et hastighedsindeks, T, (angiver at dækket kan tåle en maksimale hastighed på 190 km/h)

Hvad er den gennemsnitlige pris?

Det er meget svært at give en cirka pris på et dæk, da denne afhænger af mange ting:

 • Størrelse
 • Det valgte mærke (rabat, kvalitet, premium)

Det vigtigste er, at de dæk, du køber, passer til dine behov og forventninger. At køre med et dæk fra Kina til 200 DKK kan sagtens lade sig gøre, hvis man kun køre korte distancer. Hvis du derimod forventer, at et dæk i den prisklasse kan have en exceptionel ydeevne på en kørebane, bliver du stærkt skuffet.

Kan man køre på sommerdæk om vinteren?

Du har vist allerede gættet svaret, ikke sandt? Hvis der er sne overalt, eller der ofte er frostvejr og isglatte veje, så er det tid til at skifte til vinter- eller helårsdæk. Hvis du kører på sommerdæk under sådanne vejrforhold, er det farligt, da de accelererer og bremser dårligt, nemt glider og mister førligheden.

Hvert enkelt dæk har sine egne karaktiristika, og hvis et sommerdæk er lavet til at have et perfekte vejgreb, når det er varmt, så har det tilgengæld et meget dårligt vejgreb, når det sner eller regner kraftigt.

Hvornår skal man skifte sine sommerdæk?

Den første faktor, der skal tages i betragtning, når man overvejer, om man skal købe nye dæk, er de eksisterende dæks alder. Det anbefales, at dæk ikke overstiger 10 år, selv hvis de kun er lidt slidt. Med tiden mister gummiet sin effektivitet, så du kan sagtens have et dæk, der stadig har megen slidbanedybde tilbage, men fuldtstændig har mistet sin ydeevne. Efter fem års regelmæssigt brug, bør du få en professionel mekaniker til at tjekke dine dæk mindst en gang om året.

For at finde ud af, hvor gamle dækkene er, skal du kigge på dækkets DOT, som står på siden af dækket.

Derudover afhænger levetiden for en standardmodel af mange faktorer, herunder dens design, den type køretøj, de er monteret på, klimaet, vejenes tilstand samt din kørestil. Huller i vejen, overdreven hastighed, pludselig acceleration og opbremsning kan skade dækkene. Ved normalt brug, skal man gennemsnitligt regne med at skifte dæk for hver 20.000 til 40.000 km.

Dækkets slitageindikator hjælper med at se, hvorvidt det er tid til at skifte dæk eller ej. Dette er tilfældet, hvis indikatoren på slidbanenen er nået (cirka 1,6 mm dybde).

Hvis dækkets sider eller ventilhætte er beskadiget, hvis der er et hul på en cm eller mere i slidbanen eller en udposning, skal du overveje at udskifte dem med det samme.

Det sidste "symptom", man kan mærke efter er, om der er en forringelse i kørekomforten. Det kan man fx mærke, hvis bilen ryster, hvis den er svære at holde på vejen, eller den bremser mindre præcist. Før en lang rejse/distance (som, når man kører på sommerferie), skal man altid tjekke sine dæks tilstand. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine dæk er blevet repareret korrekt, eller om det er tid til at skifte dem, så tøv ikke med at søge professionel rådgivning.

Hvad skal man huske omkring sommerdæk?

Som standard leveres en bil med almindelige dæk, hvilket vil sige sommerdæk, som er et standarddæk, der giver en komfortabel kørsel uden for vintermånederne. Disse dæk egner sig perfekt til at køre på alle slags veje, i byen samt på motorvej, ligeså snart temperaturen overstiger 7°C, og regnbygerne ikke er alt for kraftige i det område, hvor du bor. Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har svært ved at beslutte dig for, hvilke dæk du skal vælge. Vi kan rådgive dig angående hvilke dæk, du skal købe, i henhold til den bil du har og dit brug af den.

Glem aldrig, at ligegyldigt hvilken type dæk du kører med, er det ekstremt vigtigt, at du ofte tjekker dæktrykket. Selv det bedste kvalitetsdæk kan ikke yde sit bedste, hvis betingelserne ikke er optimale.

LiveChat
Whatsapp Messenger