Søgning efter dimension

Køb forstærkede dæk

Forstærkede dæk eller EXTRA LOAD (XL)-dæk er beregnede til tunge køretøjer eller køretøjer med en kraftig motor. Siderne på forstærkede dæk er stivere end på almindelige dæk, som har mærkningen "SL", der betyder Standard Load. Sidernes stivhed giver mulighed for højere belastning, højere tryk og kraftigere påvirkninger.

Hvordan kan du genkende et forstærket dæk?

Et forstærket dæk har en specifik mærkning på siden, f.eks.: REINF, REINFORCED, XL, EXTRA LOAD, XLD, RFD eller RF. Betegnelsen "XL" ses oftere end de andre betegnelser.

Hvad betyder mærkningen "XL" på et dæk?

"XL" betyder "Extra Load", dvs. at dækket kan understøtte en høj højere tryk.

Hvilke fordele er der ved et forstærket dæk?

 • Længere levetid.
 • Bedre modstandsdygtighed over for stød.
 • Bedre kontrol over køretøjet.
 • Bedre traktion og kraftoverførsel.
 • Bedre modstandskraft over for mekaniske påvirkninger: acceleration, bremsning, høj hastighed og sving.

Hvilke ulemper er der ved et forstærket dæk?

 • Lydniveauet stiger med ca. 1 dB.
 • Der er en højere trækmodstand under kørslen, som medfører et lidt højere forbrug.
 • Dækkene vejer mere, hvilket i teorien medfører et højere forbrug.
 • I teorien er forstærkede dæk mindre komfortable, men størsteparten af bilisterne mærker det ikke.

Hvilke forstærkede dæk skal du købe til din bil?

Forstærkede sommerdæk:

 • Continental SportContact 6
 • Michelin Pilot Super Sport
 • Michelin Pilot Sport 4S
 • Bridgestone Potenza S001
 • Pilot Alpin PA4
 • Pirelli Pzero
 • Toyo Proxes Sport
 • Yokohama Advan Sport V105
 • Falken Azenis FK510
 • General Tire Altimax Sport
 • Semperit Speed-Life 2

Forstærkede vinterdæk:

 • Hankook Winter I*Cept evo2 W320
 • Continental ContiWinterContact TS830P
 • Continental ContiWinterContact TS860S
 • Pirelli Winter Sottozero 3
 • Michelin Pilot Alpin PA4
 • Pirelli W270 Sottozero Serie II
 • Toyo Snowprox S954
 • Vredestein Wintrac Xtreme S
 • Nankang SV-3 Winter

De mest populære størrelser:

Forstærkede dæk er nødvendige for visse sportsvogne, SUV'er, kraftfulde sedaner eller varevogne. Disse dæk modstår mere belastning og stress end andre.

Hvad er egenskaberne ved forstærkede dæk?

Et forstærket dæk er et udstyr designet til at bære en belastning og et oppustningspres højere end dem der er anbefalet af producenten for den klassiske version af en given størrelse. For at hjælpe dig med bedre at forstå hvad det handler om, lad os tage eksemplet med et dæk af størrelse 205/55 R16. Som standard har standarddæk (SL) af denne størrelse en belastningsindeks på 91, hvilket er en maksimal bærbar vægt på 615 kg. Men for de forstærkede versioner, dette indeks er øget til 94, hvilket betyder at dækket kan bære en maksimal belastning på 670 kg. Det understøttede tryk går også fra 2,5 til 2,9 bar.

Forstærkede dæk er kendetegnet ved:

 • En belastningskapacitetsindeks omhyggeligt fastsat af producenterne i samarbejde med eksperter fra ETRTO (den europæiske tekniske organisation for dæk- og fælgproducenter eller European Tyre and Rim Technical Organisation) ;
 • En forstærket slidbane ;
 • En design, der integrerer højstyrkematerialer.

Forstærkede dæk genkendes ved den særlige markering, de bærer på deres side: Extra Load (XL), Reinforced (REINF), RF, RFD, eller EXL. Den første indskrift er den, der oftest findes på markedet. Den har tendens til at erstatte de andre, der bliver mere og mere sjældne.

Hvad er fordelene ved forstærkede dæk?

På grund af deres særligt robuste struktur, tilbyder forstærkede dæk mange fordele for bilister. Her er nogle af dem.

Levetid

Komponenterne i et forstærket dæk er stærkere end dem i et SL-dæk. Således, for samme brug, har XL-gummi logisk set en meget længere levetid end en standardgummi. Disse dæk kan endda køre mere kilometer uden at vise tegn på skade eller slid. I modsætning til deres standardfætre er forstærkede dæk udstyr, der er velegnet til meget intensiv brug. Det er nok at følge producentens anbefalinger med hensyn til lufttrykket, og så er det klaret.

Modstand

Som navnet antyder, er dæk med forstærkede bånd ekstremt modstandsdygtige. De er i stand til uden problemer at modstå de dynamiske stød, der normalt opstår, når køretøjet pludselig nærmer sig en fortov eller enhver anden overflade, der ikke er på samme niveau som vejen. Risikoen for ridser eller snit er derfor betydeligt reduceret i disse situationer.

XL-gummi modstår også meget godt de mekaniske belastninger der er iboende i kørsel: skarpe sving, pludselige opbremsninger, accelerationer…

Høj ydeevne inden for kørsel

Forstærkede dæk tilbyder højtydende trækkraft og greb. Deres stive struktur påvirker positivt bilens opførsel i forskellige situationer (primært bremsning og svingning), hvilket optimerer dens stabilitet. Endelig sikrer XL-dæk også en effektiv overførsel af bilens kraft på vejen.

Alt dette gør det muligt for føreren at bedre kontrollere sin bil og derfor have en god vejgreb og optimal kørekomfort.

Hvornår skal man vælge forstærkede dæk?

Det er vigtigt at vide, hvornår forstærkede dæk er værd at købe, da ikke alle køretøjer har brug for dem.

Forstærkede dæk anbefales når du ofte kører med tunge belastninger: varer, passagerer… I dette tilfælde vil brugen af XL-gummi gøre det muligt for dig at undgå at skifte dine dæk ofte. Dette råd gælder generelt for transportkøretøjer, stationcars og varevogne.

Disse dæk anbefales også til bilister, der har køretøjer med meget kraftfulde motorer. XL-dæk vil især gøre det muligt for dem at kontrollere deres bil bedre i sving og især at accelerere bedre.

For at finde ud af, om dit køretøj kun skal køre med forstærkede dæk, henvis til dets brugermanual. Du vil finde alle de nødvendige oplysninger om bilens godkendelse der.

Hvilke kriterier skal man tage i betragtning for at vælge gode forstærkede dæk?

Som enhver anden type dæk, bør valget af dæk med forstærkede bånd ikke være tilfældigt. Du skal absolut tage hensyn til visse elementer:

 • Din originale gummis dimensioner ;
 • Den teknologi, der er integreret i dækket ;
 • Hjulets rullemodstand ;
 • Det producentens omdømme ;
 • Sæsonen…

Her er alt, hvad du behøver at vide om hvert af disse kriterier.

Dimensionerne

At montere for brede eller for høje nye dæk kan have negative effekter på din kørekomfort. Derfor er det vigtigt at tage hensyn til dimensionerne på dine originale dæk når du vælger dine nye forstærkede dæk, især hvis det er første gang, du ønsker at foretage en ændring.

For at finde de dimensioner, producenten anbefaler for dine dæk, konsulter køretøjets brugermanual. Du kan også finde denne information i dit brændstofklap.

Selvfølgelig er det muligt, at du vælger alternative størrelsesdæk for at erstatte dine gamle dæk. Men i dette tilfælde skal du sørge for at overholde de grænser (margener) fastsat af køretøjets producent.

Teknologien

Dækproducenter udvikler konstant nye teknologier for at forbedre deres produkters vejpræstationer. Således, før du køber et forstærket dæk, tøv ikke med at få oplysninger om de teknologier, det indeholder. Dette vil give dig mulighed for at vide, om det produkt, du er ved at vælge, virkelig vil opfylde dine behov.

For eksempel integrerer nogle producenter i deres udstyr teknologier, der optimerer køretøjets præstationer ved bremsning på våde veje. Denne type dæk vil være perfekt til dig, hvis du ofte kører i regnvejr.

Andre designere tilbyder dæk, der er modstandsdygtige over for punkteringer takket være en selvforseglende teknologi. Hvis du kører meget lange afstande i forbindelse med dit arbejde, kan disse typer dæk være meget nyttige for dig. De vil for eksempel forhindre dig i at blive strandet efter punkteringer i isolerede områder.

Hvordan identificerer man de teknologier, der er integreret i et dæk? Generelt findes denne information i den beskrivende tekst der ledsager produktet (hvis du køber online). Hvis du er i tvivl, kan du også bede sælgeren om flere oplysninger.

Rullemodstanden

Et dæks rullemodstand refererer til den energi, der bruges til at holde det i bevægelse (ved en konstant hastighed) når det er i kontakt med jorden. Den er tæt forbundet med tykkelsen af slidbanen. Jo større denne er, jo højere vil rullemodstanden være, hvilket vil resultere i et meget højt brændstofforbrug og energiforbrug.

Da forstærkede dæk naturligt har tykke skuldre, er det vigtigt at kontrollere, at den model du er ved at vælge, har lav rullemodstand. Hvordan ved man det? Du skal bare tjekke produktets tekniske specifikationer.

Producenten

Det er vigtigt ikke at overse producenten ved valg af et dæk. Generelt siger et dæks mærke meget om dets kvalitet. For at være sikker på at få dæk af høj kvalitet, der vil opfylde dine forventninger, og for at køre sikkert, vend dig mod de mest anerkendte producenter : PIRELLI, MICHELIN, HANKOOK, CONTINENTAL, BRIDGESTONE, GOODYEAR

Når du køber forstærkede dæk, foretrækker du produkter fra disse store mærker, da de generelt indeholder de seneste innovationer inden for dækbranchen. Det er en betydelig præstationsgaranti.

Afhængigt af dine behov og dit budget, kan du også vælge andre mindre kendte mærker, men som også tilbyder udstyr af god kvalitet.

Sæsonen

Forstærkede dæk er ikke nødvendigvis all-season dæk designet til at blive brugt hele året rundt. Der findes XL-gummi til vinter og andre til sommer. Du skal tage dette i betragtning, når du vælger. Vælg dæk, der er tilpasset vejret i hver sæson, for at nyde optimal kørekomfort.

Daekleader.dk, din leverandør af høj kvalitet forstærkede dæk

For enhver bilist, der ønsker at skifte sine dæk, tilbyder Daekleader.dk mere end 10.000 referencer fra forskellige mærker for at imødekomme alle dine behov. Uanset om du har brug for forstærkede vinter-, sommer- eller all-season dæk, kan du vælge fra vores katalog. Vi tilbyder gratis levering fra to identiske dæk.

Hvis du ønsker det, kan du også drage fordel af en monteringsservice i en af vores partnergarager. Vi dækker hele landet.

LiveChat
Whatsapp Messenger