Ingen ridser længere, med dæk som har fælgbeskyttelse

Har du nogensinde spurgt dig selv om hvad forkortelserne MFS, FR, FSL eller RPB betød på en dækprofil?

Disse underlige navne angiver tilstedeværelse af fælgbeskyttelse på dækket. Denne anordning gør det muligt at begrænse beskadigelser som skyldes fortovskanter eller grus fra off road kørsel.

Som eksempel sammenlign de to følgende billeder:


Ikke nødvendigt at lege find 5 fejl, det der ses ved første øjekast, er at den venstre fælg er totalt ubeskyttet overfor chok og sten. Hvor imod den højre fælg har en stor beskyttelseskant som beskytter mod stød. Det er dækket der tager imod den største del af stødet og ikke fælgen.

Er dæk med fælgbeskytter en almindelig ting?

Nej, de fleste standarddæk har ikke en sådan teknologisk anordning. Dette forklares ved at standarddæk ofte er monteret på stålfælge som har en pyntekapsel for at forbedre bilens look. Og fælgbeskyttelse begrænser udvalget af pyntekapsler da de gør visse fastsætningssystemer umulige.

Ydermere er det sådan at fælgbeskyttelser, med eller uden ring, kun udgør en begrænset beskyttelse ved lette stød eller ridser, almindeligvis kaldet småskræmmer.


Kender du "Rimblades"?

Der findes andre interessante løsninger til at beskytte fælge såsom de såkaldte "Rimblades" som man klistrer på ved hjælp af stærk lim. Denne beskyttelse er mindre effektiv end kanten eller ringen, men de kan udskiftes efter et chok. Rimblades findes i forskellige farver og kan også forbedre fælglook.


LiveChat
Whatsapp Messenger