Klik hér for at starte en søgning

Hvordan du skruer fælgbolte

montering af hjulet er et vanskeligt trin hvis den skal udføres rigtig af sikkerhedsmæssige grunde. Du vil kunne se hvordan du skifter hjul i bilens håndbog.

Når du skruer boltene, er det yderst vigtigt at kontrollere om de er rene. Der må ikke være støv eller grus som kan genere fastskruelse eller beskadige skruegang.

Begynd at skrue bolten manuelt, uden at bruge kræfter. Når først bolten er på plads, brug da en dynamometrisk nøgle (momentnøgle) eller en særlig krydsnøgle, for at afslutte arbejdet, i den angivede rækkefølge ( afhængig af antallet af huller) :


Hvis du ikke respekterer denne rækkefølge, risikerer du at fælgen beskadiger bilen, da den ikke vil være korrekt fastsat til hjulaksel.

Det er unødvendigt at stille dig på krydsnøglen for at fastsætte bolten! Hvis du skruer dem for stramt, ødelægger du hjulgang på hjulakslen. Og reparation af en hjulaksel koster det hvide ud af øjnene.

Når så boltene er fastsat, kan du i fred og ro køre. Husk blot at tjekke dem efter 50/100 km. Kørselsvibrationerne kan løsne dem en smule.