Søgning efter dimension

Køb fritids-/banedæk til ATV

Dækleader.dk har et meget stort udvalg af dæk i kategorien "fritids-/banedæk til ATV". Vi holder øje med vores konkurrenters priser, og vi tilpasser os systematisk efter den laveste pris, så du kan få glæde af de bedste priser.

Gratis levering, når du køber mindst to ATV-dæk på vores side.

Hvilke dæk er de bedste fritids-/banedæk til ATV?

 • Carlisle Trail Wolf
 • Carlisle Mud Wolf
 • BKT AT-112
 • BKT AT-110
 • SUN F A041
 • SUN F A031
 • SUN F A027
 • SUN F A017
 • SUN F A011
 • SUN F A013
 • SUN F A004
 • Kenda K585 Bounty Hunter HT Radial
 • Kenda K530 Pathfinder

De mest populære størrelser:

En quad har brug for passende dæk for at kunne køre på forskellige typer terræn. For eksempel, for at køre på bane, skal dækkene på en quad nødvendigvis være udstyret med knopper. Disse gør det blandt andet muligt for køretøjet at fjerne nemt jord og affald for at kunne køre. Hvordan vælger man fritids/bane quad dæk? Hvornår skal man skifte sine hjul for ikke at bringe sig selv i fare? Find alle svarene i denne guide.

Fritids/bane quad dæk: egenskaber

Fritids/bane quad dæk er udstyret med knopper, der giver dem god greb på de fleste overflader. Disse dæk er perfekte til både voksne og børns køretøjer. Fritids/bane quad dæk kaldes også blandet quad dæk, da de gør det nemt at skifte fra bane til vej, for ture. Det er derfor, de ofte er godkendt til vejbrug. Meget alsidige, de tilbyder optimal brugerkomfort på løse og jordede overflader.

Hvornår skal jeg skifte mine quad dæk til banen?

To situationer kan få dig til at skifte dækkene på din firehjuler.

Når dine dæk er slidte

Over kilometerne slides gummiet på quad dæk gradvist. Denne slid viser sig ved den gradvise forsvinden af knopperne der dækker overfladen af disse hjuls rullebane. Dette forårsager normalt et tab af greb på køretøjet, og du kan ikke længere køre sikkert. Bremsetiden bliver også længere end normalt, da bremseklodserne bliver ineffektive.

En anden måde at kontrollere tilstanden af dine quad dæk er at overvåge slidindikatorerne niveau der findes på deres rullebane, mellem knopperne. Hvis de er nået, betyder det, at dine dæk er helt slidte. Du skal så skifte dem, ellers risikerer du at blive straffet ved en vejkontrol, hvis du ikke gør det. Vi anbefaler dog ikke, at du venter, indtil dine dæk når slidindikatorerne for at skifte dem. Så snart dine knopper begynder at afrunde, skal du tænke på at montere nye hjul på dit køretøj. Således, vil du ikke bemærke en for stor præstationsnedgang eller lav trækkraft.

Når dine quad dæk er punkterede

Når nye dæk er punkterede, og der ikke er mulighed for reparation, skal du foretage en udskiftning. Du kan stå over for en punktering, hvis et skarpt objekt trænger ind i et af dine hjul og flår det på siden. Dette kan forårsage en brok eller en deformation af dækkets struktur, hvilket gør kørsel besværlig, hvis ikke umulig (efter tab af tryk).

Desuden, da quad dæk generelt ikke har en indvendig slange, anbefales det at skifte dem hvis du har allerede repareret dem mange gange. Du vil så undgå at have dårlig vejgreb og mange pinlige situationer.

Hvordan kender jeg dimensionerne på mine originale fritids/bane quad dæk?

At kende dimensionerne på dine originale fritids/bane quad dæk vil være meget nyttigt, når du køber dine nye hjul. Du vil især kunne bruge disse oplysninger til hurtigt at finde, hvad du har brug for, takket være søgeværktøjet på Daekleader.dk. Oplysningerne om dimensionerne på et quad dæk findes på dets side. De præsenteres som følger: 22/10-12.

Disse tal repræsenterer henholdsvis:

 • Hjulets højde ;
 • Dækkets bredde (fra side til side) ;
 • Fælgens diameter.

Alle disse værdier er angivet i tommer. Det er derfor en lidt anderledes notation end dimensionerne på bildæk.

Kan jeg ændre dimensionerne på mine fritids/bane quad dæk?

Det korte svar på dette spørgsmål er ja. Der er dog visse regler at følge, når du beslutter at købe dæk med dimensioner, der er forskellige fra dem, din quad producent anbefaler.

Først og fremmest skal du sørge for, at ændringen af dimensionerne sker i samme proportioner foran og bagpå. Med andre ord, hvis du beslutter at øge højden på dine bagdæk med en enhed, skal du gøre det samme for dem foran for at genoprette balancen. Hvis du ikke gør det, risikerer du at ubalancere dit køretøj, hvilket vil forårsage en drastisk ændring i adfærd. Det vil så være svært for dig at kontrollere det.

For det andet, husk at for at ændre dimensionerne på dine quad dæk, må du ikke overstige (mere eller mindre) en enhed i bredde og 2 enheder i højde.

For eksempel, hvis dine originale hjul er 25/8-12 i dimensioner, kan du vælge nye dæk med dimensioner 27/9-12.

Selvfølgelig skal du også sørge for, at dine nye dæk ikke rører ved quadrammen, over hjulet.

Hvordan vælger jeg fritids/bane quad dæk?

For at vælge de rigtige fritids/bane quad dæk med god levetid fra de eksisterende sortimenter på markedet, er her nogle vigtige kriterier:

 • Godkendelse ;
 • Profilform ;
 • Antallet af lag (eller folder) ;
 • Knopkonfiguration.

Godkendelse

Hvis du ønsker at få mest muligt ud af din quad på offentlige veje, skal du vælge et godkendt quad dæk. Hvorfor er det vigtigt? Først og fremmest fordi det er nødvendigt for at køre på veje åbne for offentligheden. Hvis du kører en quad udstyret med ikke-godkendte dæk på en offentlig vej, risikerer du at få en bøde ved en vejkontrol. Desuden vil du ikke være sikker, da ikke-godkendte vej dæk ikke er designet til dette formål. Endelig, i tilfælde af en ulykke, kan din sag også blive afvist af din forsikring.

Så, hvordan genkender man modeller til quads godkendt til vejbrug i sortimentet af dæk til salg? Du skal bare kontrollere, om de har indskriften E4 på deres sider. Vi anbefaler altid at vælge disse typer dæk.

Profilform

Et quad dæk til banen kan have en flad eller buet profil afhængigt af dine præferencer. Generelt har hjul, der har en flad profil, god vejgreb og giver køretøjet de er monteret på, bedre trækkraft. Men disse er dæk, der reducerer kørekomforten betydeligt og gør retningsskift vanskelige. Derfor anbefaler vi ikke, at du vælger dem, hvis du leder efter dæk til at montere på dine forhjul. På den anden side, de er meget effektive, når de er monteret på baghjulene.

Dæk med buet profil tilpasser sig perfekt til forskellige typer terræn (på grund af deres form) og gør ikke køretøjets styring hård. De tilbyder dog begrænset ydeevne i form af greb og trækkraft. Disse dæk skal monteres på forsiden af din quad.

Antallet af lag

Lagene refererer til forstærkningslagene der er integreret i et dæks karkasse. Jo flere der er, jo stærkere og mere modstandsdygtig vil dit hjul være. Husk dog, at hvis du vælger et nyt dæk med mange lag, vil du miste fleksibilitet, og det kan påvirke din kørekomfort. Så foretrækker du fleksibilitet og komfort? Eller snarere modstand og stabilitet? Valget er op til dig afhængigt af dine præferencer.

Knopkonfiguration

Knopperne er essentielle komponenter i et nyt quad dæk til fritid eller bane. Det er dem, der gør det muligt for køretøjet at køre korrekt. Derfor skal du studere deres konfiguration nøje, når du vælger. Undgå for enhver pris fritids/bane quad dæk, hvis knopper (taget individuelt) strækker sig over hele bredden af rullebanen. Det er en dårlig konfiguration, der ikke fremmer hurtig fjernelse af sand, mudder og affald. Vælg snarere dæk, hvis knopper præsenteres i forskellige former og størrelser.

Bestil dine dæk online på Daekleader.dk

For at give dig mulighed for fuldt ud at leve din passion, tilbyder Daekleader.dk dig en rig samling af fritids/bane quad dæk fra alle pålidelige mærker. Uanset dit køretøjs specifikationer, vil du finde de hjul, der er kompatible, i vores katalog. Som specialister i online dæksalg distribuerer vi produkter fra anerkendte producenter som Kenda, SUN F, Carlisle, Maxxis, Cheng Shin

Hos Daekleader.dk, sælges produkter fra store dækmærker uden ekstra omkostninger. Vi tager konstant hensyn til priserne, som vores konkurrenter anvender, for at tilbyde dig de laveste priser på markedet.

Fragt er gratis, hvis du køber 2 dæk eller mere. Udover at sælge billige dæk, er vi også i stand til at hjælpe dig med montering af dine nye hjul til de bedste priser. Faktisk kan du gå til en Daekleader.dk partner garage. Vi har partnerskab med mange monteringscentre (mere end 700) placeret over hele Danmark.

For at spare tid kan du få din ordre leveret direkte til en partner garage tæt på dig. Så snart dine dæk ankommer, vil du blive kontaktet for at aftale en tid. Udover montering af dæk, kan mekanikerne også udføre mange reparationer på din firehjuler.

Så vælg uden yderligere tøven de bedste dæk, der passer til dit køretøj, i vores brede sortiment af produkter, for at få et meget godt forhold mellem pris og kvalitet.

LiveChat
Whatsapp Messenger