Søgning efter dimension

Køb sports-/touringmotorcykeldæk

Dækleader.dk har et meget stort udvalg af dæk i kategorien "sports-/touringmotorcykeldæk". Vi holder øje med vores konkurrenters priser, og vi tilpasser os systematisk efter den laveste pris, så du kan få glæde af de bedste priser.

Gratis levering allerede fra dit første køb af motorcykeldæk på vore breakline/>

Hvilke dæk er de bedste touringmotorcykeldæk?

 • Michelin Pilot Road 4 GT
 • Continental Contiroadattack 2 Evo
 • Pirelli Angel GT
 • Bridgestone T30 Evo
 • Dunlop Sportmax Roadsmart 2
 • Dunlop Roadsmart 3
 • Metzeler Roadtec Z8 Interact
 • Metzeler Roadtec 01
 • Avon Storm 3D X M

Hvilke dæk er de bedste sportsmotorcykeldæk?

 • Continental Sport Attack 3
 • Dunlop SportSmart 2 Max
 • Metzeler Sportec M7 RR
 • Michelin Pilot Power 3
 • Bridgestone S21
 • Pirelli Diablo Rosso III

De mest populære størrelser:

Dæk til vej- og sportsmotorcykler bruges ikke kun til transport. De bidrager også til førerens sikkerhed, kørekomfort og opnåelse af optimal balance. Af denne grund er det bedst at vælge dæk af høj kvalitet. Hvornår skal man skifte dæk på en vej-sportsmotorcykel? Hvad er de forskellige typer dæk, du kan vælge? Hvordan vedligeholder man dem ordentligt?

De forskellige typer dæk til vej-sportsmotorcykler

Producenterne tilbyder på markedet et stort udvalg af dæk for at imødekomme forskellige behov og de tendenser, som motorcyklisterne har:

 • Vejdæk;
 • Vej-sportsdæk;
 • Sportsdæk;
 • Off-road dæk.

Vejdæk er designet til at klare lange ture. De opfylder behovene hos folk, der kører meget på offentlige veje.

Vej-sportsdæk er meget mere alsidige og effektive end almindelige dæk. De er designet til at kunne klare tunge belastninger (bagage, passager) og visse vejforhold. Dette er meget holdbare dæk, som du kan køre med fuld tillid.

Sportsdæk har gummier, der ikke er så holdbare som dæk til vej-sportsmotorcykler. Til gengæld har de en unik følsomhed, hvilket giver en optimal køreoplevelse. Deres struktur gør det muligt for føreren at mærke selv de mindste ujævnheder på vejen. Takket være disse realtidsinformationer kan han bedre forudse sin motorcykels opførsel. Disse typer af gummier er generelt dedikeret til kørsel på bane.

Off-road dæk er fremragende rejsekammerater. De har brede knopper, der giver dem perfekt vejgreb, uanset underlaget (sandet, mudret, løst, stenet…). Disse dæk er meget effektive i sving. De tilbyder også fremragende bremsning. Generelt er off-road dæk til sportsmotorcykler ikke godkendt til vejbrug.

Hvornår skal man skifte dæk på en vej-sportsmotorcykel?

Det kan være nødvendigt at skifte dæk på en vej-sportsmotorcykel i visse situationer. Et skift kan også foretages som en forholdsregel, når man forudser et forestående problem.

Ved punktering eller flænge

Et dæk, der er flænget af et bredt skarpt objekt, skal udskiftes. Der er ingen holdbar reparation mulig under disse omstændigheder. Når et punkteret dæk allerede er blevet repareret mange gange, er det bedste at gøre igen at skifte det.

Vær også opmærksom på tilstanden af dine hjuls sider. Hvis der er mange revner i dem, skal du overveje at udskifte dem.

Ved unormale vibrationer

Et hjul i dårlig stand kan forårsage konstante vibrationer i motorcyklens styr, hvilket gør kørslen vanskelig. Dette kan skyldes tilstedeværelsen af en bule eller en deformation af dækket. I begge tilfælde er den bedste løsning at skifte det berørte udstyr.

Ved slid

Kontroller regelmæssigt slidbanen på dine dæk for at vurdere deres slidgrad. Når gummitykkelsen falder under 1 millimeter, skal dækket skiftes. Det er lovligt forbudt at køre med dæk, der har nået denne avancerede slidgrad.

Hvordan vælger du dine dæk til en vej-sportsmotorcykel?

At vælge dæk til en vej-sportsmotorcykel er ikke en nem opgave. Men det er muligt at klare det ved at tage hensyn til visse parametre:

 • Dimensionerne på dit originale udstyr;
 • Hastigheds- og belastningsindekserne anbefalet af motorcykelproducenten;
 • Årstiden;
 • Typen af terræn;
 • Funktionen (tubeless eller tube-type).

Dimensionerne

Når man ønsker at vælge dæk til en vej-sportsmotorcykel, er det afgørende at tage hensyn til de dækdimensioner, der anbefales af køretøjets producent. Dette er meget vigtigt, da brugen af for store dæk kan have en negativ indvirkning på din motorcykels opførsel.

For at finde dimensionerne på dine originale dæk, henvis til oplysningerne skrevet på deres side. Uanset dækmærket vil du se en indskrift i følgende format: 190/55-17 75W.

De første tre tal repræsenterer henholdsvis dækkets bredde i millimeter, højde/bredde-forholdet og fælgdiameteren. Du skal bare give dem til din sælger for at finde et nyt dæk med de samme dimensioner.

Desuden kan du beslutte at købe udstyr med dimensioner, der er forskellige fra dine originale dæk hvis du finder det nyttigt. Men i dette tilfælde skal du også sørge for, at dine nye dæk ikke overtræder de normer, der er fastsat af producenten (margenerne).

Hastigheds- og belastningsindekserne

Et dæks hastighedsindeks er et alfabetisk tal, der angiver den maksimale hastighed, det kan køre. For eksempel, hvis et dæks hastighedsindeks er W, betyder det, at det kan klare en maksimal hastighed på 270 km/t. Nogle gange finder man indskriften ZR på visse hjul. Det betyder blot, at disse dæk kan køre med en hastighed over 240 km/t.

Hvad angår belastningsindekset, angiver det den maksimale vægt, et dæk kan bære. For eksempel betyder et belastningsindeks på 75, at hjulet kan bære en maksimal belastning på 387 kg.

Du kan finde disse to oplysninger på siden af dine originale dæk, efter dimensionerne.

Det frarådes kraftigt (og er lovligt forbudt) at montere udstyr med hastigheds- og belastningsindekser, der er lavere end dine originale hjuls. Du kan dog bruge dæk med højere værdier.

Årstiden

Kørsel om vinteren stiller ikke de samme krav som kørsel om sommeren. Du skal tage højde for dette, når du vælger dine dæk til en vej-sportsmotorcykel. Hvis du ofte kører om vinteren, kan du vælge et dæk, der har M+S-mærkningen på siden. Denne mærkning angiver, at dækket er i stand til at køre på sneklædte spor. Hvis dine ture derimod er begrænset til sommerperioden, kan du vælge standarddæk til vej- og sportsmotorcykler.

Hvad er de bedste mærker af vej-sportsmotorcykeldæk?

I sektoren for vej-sportsmotorcykeldæk skiller visse producenter sig særligt ud med deres know-how og meget avancerede ekspertise. Deres produkter indeholder innovative teknologier, der forbedrer komforten og køreoplevelsen for førerne. I øjeblikket er de bedste mærker af dæk til vej-sportsmotorcykler:

Michelin er utvivlsomt et af de største mærker i dæksektoren. Dets topkvalitetsdæk til vej- og sportsmotorcykler har perfekt vejgreb både på våde veje og tørre spor. Desuden har mærket en betydelig markedsandel.

Bridgestone er også et meget prestigefyldt mærke på internationalt plan. Dets omdømme er ikke langt fra Michelins. Bridgestone tilbyder meget holdbare modeller af dæk til vej-sportsmotorcykler, som du kan bruge i lang tid. Dets produkter er også værdsat for deres fremragende ydeevne i forhold til vejgreb og stabilitet.

Continental er en af de producenter, hvis dæk til vej-sportsmotorcykler er mest købt i Europa. Dets hjul kombinerer ydeevne og holdbarhed. De er kendetegnet ved den komfort og sikkerhed, de tilbyder under kørslen.

Metzeler er også et mærke, der er meget værdsat af motorcyklister, selvom det ikke er så kendt som Michelin, Bridgestone eller Dunlop. Det tilbyder meget sofistikerede hjul, der slides langsomt, og hvis ydeevne på ujævnt terræn er fremragende.

At købe dæk fra disse mærker giver dig mulighed for at udstyre din vej- eller sportsmotorcykel med dæk af meget høj kvalitet.

Der er også andre mindre kendte mærker, der tilbyder kvalitetsdæk til meget konkurrencedygtige priser. Vi kan nævne: Avon Tyres, Duro, Kenda Tyres, Mitas, Maxxis… Hvis du ikke kan få fat i et premium mærke dæk, kan du vende dig mod disse producenter. Deres dæk er tilgængelige på vores hjemmeside.

Hvordan vedligeholder du dine dæk ordentligt?

For at holde dine vej-sportsmotorcykeldæk i god stand, undgå så vidt muligt pludselige opbremsninger. Disse forårsager hurtig slid på dine gummier. Af samme grund bør du også undgå drift, hvis du har almindelige dæk. På den anden side, sørg for at balancere dine hjul, når du monterer dine nye dæk, så de ikke slides for tidligt indefra.

Dine dæks tryk er også vigtigt. Dæk, der konstant er underoppustede eller overoppustede, slides meget hurtigt. Til orientering ligger det korrekte tryk for dæk på en vej-sportsmotorcykel normalt mellem 2 og 2,5 bar.

Alt i alt skal man huske, at for at vælge de rigtige dæk til en vej-sportsmotorcykel, skal man tage hensyn til en række kriterier. Uanset dine præferencer i denne henseende, kan du gennemse Daekleader.dk's katalog for at finde de højkvalitetsdæk, der opfylder dine behov.

LiveChat
Whatsapp Messenger